close
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
22
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΣ, ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ, ΒΑΛΕΡΙΑ, ΒΑΛΕΡΙΟΣ, ΒΑΛΕΡΗΣ, ΒΑΛΙΟΣ, ΒΑΛΙΑ, ΦΙΛΗΜΩΝ, ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ, ΦΙΛΗΜΟΝΗ, ΦΙΛΗΜΟΝΑ, ΦΛΗΜΟΝΑ, ΣΕΣΙΛΙΑ, ΚΕΚΙΛΙΑ, ΚΙΚΙΛΙΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

WINES

Κτήμα Μπαραφάκα, η ομορφιά της Νεμέας
09.10.2015

Κτήμα Μπαραφάκα, η ομορφιά της Νεμέας

Η οικογένεια Μπαραφάκα  δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού πάππου προς πάππου στην περιοχή της Νεμέας, όπου λόγω του ιστορικού της περιοχής - και ειδικά της οικογένειας και οι παππούδες τους καλλιεργούσαν αμπέλια. Από μικροί ασχολήθηκαν με τα αμπέλια, εκεί έπαιζαν, εκεί μεγάλωσαν. Τα αμπέλια αυτά μεγάλωσαν τους γονείς τους, τους ίδιους και τα παιδιά τους σήμερα . Αυτά τους έδωσαν το δικαίωμα να δημιουργήσουν στόχους στη ζωή τους και να κάνουν όνειρα.

Το Κτήμα Μπαραφάκα είναι δημιούργημα του Χρήστου Μπαραφάκα.

Το 2002 ξεκινά την πρώτη οινοποίηση των 80 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή της Νεμέας, όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες Π.Ο.Π της Ελλάδας, με πρεσβευτή το Αγιωργήτικο και διεθνές ποικιλίες σταφυλιών.

Το 2004 πραγματοποιείται η πρώτη εμφιάλωση στο σύγχρονο οινοποιείο που χτίστηκε στους πρόποδες του προφήτη Ηλία στη ΝΕΜΕΑ .Ο στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα με τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής της Νεμέας. Όλα τα κρασιά του κτήματος παράγονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα των 140 σήμερα στρεμμάτων. Στο Κτήμα Μπαραφάκα η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται με ιδιαίτερη φροντίδα από τα μέλη της οικογενείας. 

Το Κτήμα Μπαραφάκα παράγει 80,000 φιάλες τον χρόνο, από τις οποίες οι ετικέτες είναι οι εξής: ’Αμπέλου Ιδέα’ Νεμέα Ερυθρός,’ Αμπέλου Ιδέα’ Λευκός και η ‘Αμπέλου Ιδέα’ Ροζέ. Επίσης, η ετικέτα Νεμεά Π.Ο.Π, ένα παλαιωμένο κρασί , το Fessi από τις ποικιλίες Αγιωργήτικο- Cabernet Sauvignon, επίσης παλαιωμένο κρασί σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.’Χίλια χρόνια’ είναι η ονομασία του λευκού Chardonnay, το οποίο έχει παλαιώσει και αυτό για 3 μήνες σε βαρέλι γαλλικής ακακίας και τέλος το ‘Φυλαχτό’ ένα γλυκό κρασί προερχόμενο από την ποικιλία Ασύρτικο.

‘Όλα τα κρασιά  του κτήματος Μπαραφάκα έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και έχουν κερδίσει  μεγάλες διακρίσεις σε χρυσά και ασημένια βραβεία ανάμεσα σε πολύ γνωστά και διεθνή κρασιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Νεμέα παράγονται σήμερα μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου.

Η πολυδύναμη ποικιλία του αγιωργίτικου, εγκλιματισμένη στον τόπο μας εδώ και πάρα πολλούς αιώνες, είναι μια μοναδική και ανεξάντλητη πηγή οινικών προτερημάτων, που δημιουργούν συνεχώς νέες ευχάριστες εκπλήξεις  ακόμα και στους ίδιους τους οινοποιούς μας.

Ο παραγωγός Χρήστου Μπαραφάκας μας δίνει μια πρώτη γεύση  … «Για μας το κρασί ήταν παραδοσιακά και συνεχίζει να είναι μια πολύ οικογενειακή υπόθεση. Φροντίζουμε τα κλήματα και το κρασί μας με το ίδιο ενδιαφέρον, που δείχνουμε για την ανατροφή των παιδιών μας, περιμένοντας να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το κρασί μας γεννιέται, μεγαλώνει και ωριμάζει σε περιβάλλον ιδιαίτερης αγάπης, την οποία χαρίζει γενναιόδωρα στους οινογνώστες δοκιμαστές και οινόφιλους καταναλωτές του. Γι’ αυτό και εκείνοι του την ανταποδίδουν με τη σταθερή προτίμησή τους».

Ανακαλύψτε την Νεμέα και το πλούτο που κρύβει  ..

Καλή σας απόλαυση

 

Bookmark and Share
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:
(2471) Αμπέλου Ιδέα Λευκός 75cl
(2472) Αμπέλου Ιδέα Νεμέα 75cl
(2474) Νεμέα 12 μήνες Βαρέλι 75cl
(2475) Χίλια Χρόνια  Λευκό 75cl
(2569) Χίλια Χρόνια  Ερυθρός 75cl
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard