close
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
26
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΓΛΑΦΥΡΑ, ΓΛΑΦΥΡΗ, ΓΛΑΦΥΡΟΥΛΑ, ΓΛΑΦΥΡΟΣ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

WINES

ΚΡΑΣΙ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
26.08.2013

ΚΡΑΣΙ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Βάσει των ιστορικών στοιχείων, φαίνεται ότι η ιστορία του κρασιού ξεκινάει από την περιοχή του Καύκασου γύρω στο 6000 π.χ. Η καλλιέργεια του αμπελιού αργότερα μεταφέρθηκε στην Μεσοποταμία, την Συρία και την Αίγυπτο.

Γύρω στο 1700 π.χ φαίνεται ότι καλλιεργούσαν αμπέλια στην Ελλάδα και παρήγαγαν κρασί. Στην Ελλάδα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι τόσο το αμπέλι όσο και το κρασί « εκπολιτίστηκαν».

Από την Ελλάδα και μέσω των αποίκων και του εμπορίου μας, οι εξελιγμένες μέθοδοι μεταφέρθηκαν στην γειτονική Ιταλία, την Μασσαλία και αργότερα στην υπόλοιπη Γαλλία.

Κατά τον 18ο αιώνα μ.χ και μέσω της Ιβηρικής χερσονήσου η αμπελοκαλλιέργεια και οινοπαραγωγή εξαπλώθηκε στον λεγόμενο « Νέο Κόσμο »
Μόλις πρόσφατα το 1980 εμφανίστηκαν οι « Μικροί παραγωγοί » που έμελε να είναι το έναυσμα για να ξεκινήσει η  σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού κρασιού.

Το κρασί είναι το προϊόν το οποίο παράγεται από το χυμό των σταφυλιών μέσω της αλκοολικής ζύμωσης.

Bookmark and Share
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard