close
ΜΑΡΤΙΟΥ
24
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΑ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΓΟΛΗΣ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

RUM & CACHACA

"Pink Pigeon": Εξωτικό όσο και ο τόπος καταγωγής του
01.09.2014

"Pink Pigeon": Εξωτικό όσο και ο τόπος καταγωγής του

Τον 17ο αιώνα οι Ολλανδοί εισήγαγαν την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου στον μαγευτικό Μαυρίκιο. Χάρη στην ιδιαιτερότητα του εδάφους του που συνδυάζει το πλούσιο ηφαιστειακό χώμα με τον τροπικό καιρό, αυτός ο μικρός παράδεισος του Ινδικού Ωκεανού παράγει ίσως τα καλύτερα σάκχαρα στον κόσμο.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που σε αυτό το μαγευτικό νησί, στην πιο ηλιόλουστη πλευρά του, ανάμεσα στην εκτυφλωτικά τιρκουάζ θάλασσα και τα ψηλά βουνά της δυτικής ακτής, βρίσκεται το Medine Estate, το παλαιότερο αποστακτήριο του Μαυρίκιου.

Από το 1926, το Medine Estate καλλιεργεί τα πιο ζουμερά ζαχαροκάλαμα του νησιού και παράγει το εκλεκτότερο ρούμι.

Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι η τεχνογνωσία γύρω από την καλλιέργεια και την αξιοποίηση των πρώτων υλών της περιοχής σε συνδυασμό με την παραγωγή ρούμι για την τοπική αγορά, οδήγησαν το Medine Estate στην αναζήτηση μιας νέας πρόκλησης: τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου και διακριτικού ποτού που θα «ανοίξει τα φτερά του» σε όλο τον κόσμο. Έτσι δημιουργήθηκε το “Pink Pigeon” (Ροζ Περιστέρι) premium ρούμι.

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από τη φύση, από τα πανέμορφα τροπικά δάση του νησιού, εκεί όπου έχουν φτιάξει το καταφύγιο τους τα ροζ περιστέρια, τα εμβληματικά πτηνά του Μαυρίκιου, σύμβολα της ειρήνης, της ελευθερίας και της αρμονίας, στοιχείων που συνθέτουν την φιλοσοφία της περιοχής και των ανθρώπων της.

Το ροζ περιστέρι είναι ένα από τα πιο σπάνια πτηνά του κόσμου που όμως απειλείται ακόμα από εξαφάνιση παρά τις σημαντικότατες προσπάθειες που γίνονται για τη διατήρηση του είδους. Ωκ τούτου η προστασία του αποτελεί ένα επιπλέον μέλημα των δημιουργών του ομώνυμου ποτού και για τον λόγο αυτό υποστηρίζουν το έργο του “Mauritian Wildlife Foundation”.

Εκτός από το όνομα, ο Μαυρίκιος προσφέρει απλόχερα όλα εκείνα τα συστατικά που κάνουν το “Pink Pigeon”ένα ιδιαίτερο όσο και ευκολόπιοτο ρούμι, με πρώτο και καλύτερο τη φυσική βανίλια που μεγαλώνει στο τροπικό δάσος της Μαδαγασκάρης και το πλούσιο ηφαιστειακό έδαφος του Reunion Island.

Δύο χρόνια απαιτούνται για την πλήρη ωρίμανση της βανίλιας ενώ κάθε άνθος γονιμοποιείται με το χέρι εντός 24 ωρών από την ανθοφορία του. Η βανίλια παραμένει ένα από τα πιο ευαίσθητα και απαράμιλλα σε γεύση αρωματικά του κόσμου.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η επιλογή της γίνεται πολύ προσεκτικά από τον Master Blender, Alain Chantel

Για τη δημιουργία του Pink Pigeon χρησιμοποιούνται 4 αποστακτήρες (και όχι 3 όπως συνηθίζεται σε αυτή την κατηγορία ποτού) προκειμένου να αποκτήσει τον πολύ αγνό και πολύ απαλό χαρακτήρα του.

Η βανίλια εγχέεται για 6 μήνες στο ρούμι και είναι αυτή που δίνει στο “Pink Pigeon” την πλούσια και κρεμώδη υφή του που διακρίνεται από ελαφριές νότες τροπικών φρούτων και γλυκών μπαχαρικών. Η φλούδα πορτοκαλιού προσθέτει φρεσκάδα και ένταση ενώ τα πέταλα ορχιδέας απελευθερώνουν γοητευτικές νότες μελιού.

Γλυκό και ταυτόχρονα ελαφρώς πικάντικο, με μακριά επίγευση, το “PinkPigeon” αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία. Απολαύστε το σκέτο με πάγο ή σε cocktail ( Pink Mojito & Pink Porn Star).

Bookmark and Share
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:
(2019) The Pink Pigeon 70cl
(2020) The Pink Pigeon 1.5lt
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard