close
ΜΑΙΟΥ
23
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

ΟΥΖΟ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Τσίπουρο όπως Τσιλιλή
13.02.2014

Τσίπουρο όπως Τσιλιλή

Το 1989, κάτω από τα βράχια των Μετεώρων, στην πιο φημισμένη περιοχή για την παραγωγή τσίπουρου και κρασιού, ξεκινάει η πορεία της αμπελουργίας-οινοποιίας-αποσταγματοποιίας Τσιλιλή.

Η οικογένεια Τσιλιλή είναι η πρώτη που τυποποίησε τσίπουρο στη Θεσσαλία με την ομώνυμη γεωγραφική ένδειξη, ωστόσο η σχέση της με το μοναδικό αυτό απόσταγμα ξεκινάει πολύ πριν το 1989.

Αμέσως μετά τον πόλεμο, ο Ευθύμιος Τσιλιλής ανέλαβε, σαν επίτροπος της εκκλησίας του χωριού, την ευθύνη για τον κοινοτικό άμβυκα απόσταξης φροντίζοντας παράλληλα να αποκαλύψει τα μυστικά του τσίπουρου στους συγχωριανούς του.
Τις επόμενες δεκαετίες η οικογένεια καλλιεργεί το δικό της αμπέλι και παράγει τσίπουρο και κρασί για ιδία χρήση, σύμφωνα με την πατροπαράδοτη συνήθεια των ανθρώπων της περιοχής.

Σήμερα, η οικογένεια Τσιλιλή παράγει και τυποποιεί το ομώνυμο τσίπουρο που διακρίνεται για την εξαιρετική του ποιότητα και παραμένει πρωτοπόρος στην προσπάθεια για την ανάδειξη αυτού του αυθεντικού ελληνικού ποτού στις διεθνείς αγορές.
 
Το Κτήμα Θεόπετρας είναι ο τόπος που «γεννήθηκε» το Τσίπουρο Τσιλιλή. Οι αμπελώνες του Κτήματος απλώνονται στις πλαγιές γύρω από το προϊστορικό σπήλαιο σε έκταση 100 στρεμμάτων και υψόμετρο 280-350μ. Για την οικογένεια Τσιλιλή, η σχέση με την περιοχή των Μετέωρων και της Θεόπετρας είναι επένδυση ζωής. Η αναβίωση του αμπελώνα των Μετέωρων, που καταστράφηκε με την φυλλοξήρα, ήταν, πάνω απ’ όλα, μια βαθιά ηθική υποχρέωση.

Έτσι, το 1995, έγινε η πρώτη φύτευση του αμπελώνα του Κτήματος Θεόπετρα η οποία σταδιακά επεκτάθηκε για να φτάσει σε αυτό που είναι σήμερα.
Σε αυτό το εξαιρετικό εδαφοκλιματικό περιβάλλον της περιοχής των Μετεώρων, συνυπάρχουν σήμερα αρμονικά
οι ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ξινόμαυρο, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah και η σπάνια τοπική ποικιλία Λημνιώνα.

Το ευλογημένο έδαφος του αμπελώνα «φιλοξενεί» τα σταφύλια , που καλλιεργούνται αποκλειστικά με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, και τα οποία καταλήγουν στο αποστακτήριο της οικογένειας στη Ράξα Τρικάλων για να μας προσφέρουν τελικά τα μοναδικά αποστάγματα και κρασιά Τσιλιλή.

Για κάποια από τα αποστάγματα και τα κρασιά της οικογένειας Τσιλιλή, τα υπόγεια κελάρια είναι ο τελικός προορισμός, πριν την εμφιάλωσή τους.
Εδώ, επικρατεί απόλυτη ηρεμία και οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας είναι απόλυτα ελεγχόμενες.
Το βαρέλι, η τελευταία, καθοριστική  πινελιά προσδίδει στα κρασιά και τα αποστάγματα ένα σύνθετο και βελούδινο χαρακτήρα, κομψότητα, ένταση και  πολυπλοκότητα στη δομή τους. 

Η υψηλή ποιότητα του τσίπουρου και των κρασιών Τσιλιλή βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την σπάνια ομορφιά του φυσικού τοπίου που τα γέννησε.
Και πως θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό από μία οικογένεια με όραμα, μία οικογένεια που αγαπά και σέβεται τον τόπο της και όσα ξεχωριστά μπορεί αυτός να προσφέρει.
 
 
 Για περισσότερη αρθογραφία & προτάσεις κάντε κλικ έδω:
 
  Τσίπουρο - Ελληνική, αυθεντική, καθαρή απόλαυση.
 

 Τσικνοπέμπτη χωρίς τσίπουρο & κρασί γίνεται; Δεν γίνεται!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bookmark and Share
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:
(0671) Τσίπουρο Τσιλιλή Με Γλυκάνισο 70cl
(0701) Τσίπουρο Τσιλιλή Χωρίς Γλυκάνισο 70cl
(0752) Απόσταγμα Τσιλιλή Μοσχάτο Αμβούργου 50cl
(0004) Mostra Ερυθρός 50cl
(0006) Mostra Ροζέ 50cl
(0008) Mostra Λευκός 50cl
(2083) Mostra Ημίγλυκος 50cl
(2090) Απόσταγμα Τσιλιλή Μοσχάτο Αμβούργου  20cl
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard