close
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
20
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΔΕΝΑΧΙΣ, ΔΕΝΑΧΙΔΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

ΟΥΖΟ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Το ούζο
02.09.2013

Το ούζο

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ούζο παράγεται με τον «αρωματισμό ενός ουδέτερου αποστάγματος» γεωργικής προέλευσης το οποίο έχει προέλθει από απόσταξη με ελάχιστο αλκοολικό τίτλο 96% κατά όγκο(βότκα). Ο αρωματισμός του μπορεί να επιτευχθεί από φυσικές αρωματικές ύλες και η ανηθόλη (που είναι συστατικό του γλυκάνισου, του μάραθου και του αστεροειδή γλυκάνισου) είναι το αρωματικό στοιχείο που πρέπει να υπερισχύει. Ο ελάχιστος επιτρεπόμενος αλκοολικός τίτλος για την εμφιάλωση είναι 37,5% κατά όγκο.  

Το Ούζο πρέπει να παράγεται με επαναπόσταξη του ουδέτερου αποστάγματος σε χάλκινους παραδοσιακούς άμβυκες, μέγιστης χωρητικότητας 1000 λίτρων, παρουσία των αρωματικών στοιχείων με κυρίαρχο πάντα τον γλυκάνισο.

Το Γαλάκτωμα
Η ανηθόλη  που είναι το αιθέριο έλαιο του γλυκάνισου, του μάραθου και του αστεροειδή γλυκάνισου δεν διαλύεται στο νερό, μόλις προσθέσουμε νερό σε αυτό, το άμεσο αποτέλεσμα είναι να θολώνει – γαλακτώνει το ούζο.

Bookmark and Share
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard