close
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
14
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑ, ΦΙΛΙΩ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΑ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΓΟΛΗΣ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

ΟΥΖΟ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

100 % Άρωμα Χίου με Ούζο "Καζανιστό" Στουπάκη
10.03.2014

100 % Άρωμα Χίου με Ούζο "Καζανιστό" Στουπάκη

Η Χίος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Ο ευλογημένος αυτός τόπος με άριστο μεσογειακό κλίμα, ωφελεί την παραγωγή διαφόρων ποιοτικών προϊόντων. Τα κύρια προϊόντα που εξάγει ο τόπος είναι η μαστίχα, το κρασί, το λάδι, τα σύκα, και το ούζο.

Το  ούζο της Χίου τυποποιείται πρώιμα κι είναι καθημερινό προϊόν κατανάλωσης στη ζωή του χωριού, καθώς θεωρείται ποτό ανδροπαρέας αλλά και ποτό προϋπάντησης, χαιρετισμού κι ορεκτικό στο τραπέζι.

Διαχωρισμένο από το παραδοσιακό τσίπουρο και τη σούμα του τόπου, το Χιώτικο ούζο αποστάζεται σε μεγάλους χάλκινους άμβυκες, τα λεγόμενα "καζάνια των πατροπαράδοτων οικογενειακών βιοτεχνιών".

Το "Καζανιστό" Στουπάκη είναι τοπικό υψηλής ποιότητας ούζο, φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και τη χρήση των καλύτερων τοπικών υλικών.

Το “1900” στα ανατολικά του αιγαίου, στη Χίο, που ήταν ακόμα υπό τουρκική κατοχή, ο Ιωάννης Στουπάκης, πατέρας εφτά παιδιών, ξεκινούσε με ένα καζάνι απ’ το Τάλλαρος στον κάμπο της Χίου, για να πάει στον Δαφνώνα, τη γενέτειρά του, προκειμένου να ασχοληθεί με αγροτικές εργασίες, με το ελαιόλαδο και την παραγωγή ούζου.
Η μοναδική συνταγή με το χιώτικο γλυκάνισο, έκανε το ούζο του Ιωάννη Στουπάκη ιδιαίτερα αγαπητό στην περιοχή και το 1900 κατάφερε να εκδώσει επίσημη άδεια από τις τούρκικες αρχές, για αποστακτήριο με έδρα τον Δαφνώνα.
Συνδυάζοντας με τέλειο τρόπο τη γνώση, την πείρα, την παράδοση με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις και τον άριστο εξοπλισμό, η ποτοποιία Στουπάκη προσφέρει πάντα το ίδιο εξαιρετικό αποτέλεσμα στα προϊόντα της.

Το νερό, ο χιώτικος γλυκάνισος και διάφορα μυστικά υλικά χωρίς προσθήκη ζάχαρης, δίνουν στο ούζο «ΚΑΖΑΝΙΣΤΟ» τη διακριτική του γεύση.
Η 100% απόσταξή του, ακόμα και σήμερα, διαρκεί 8 ώρες και γίνεται σε παραδοσιακά χάλκινα καζάνια.
Το «ΚΑΖΑΝΙΣΤΟ» διακρίνεται από μια ευχάριστη επιθετικότητα που ισορροπεί την πλημμυρίδα των αρωμάτων του, φέρνοντας επανάσταση στις αισθήσεις και προσφέροντας τη γλυκιά ανάμνηση και χαρά κάθε ξεχωριστής στιγμής στη ζωή μας. 

Δοκιμάστε το ΟύζοΚαζανιστό”  Στουπάκη και αφεθείτε στη μοναδική απόλαυση που σας προσφέρει και στα αρώματα της Χίου.
 


 

Bookmark and Share
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:
(2429) Ούζο Καζανιστό Στουπάκη 100% 70cl
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard