close
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
21
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

WHISKY - WHISKEY

«Share your Vintage Moment» Νίκος Καραθάνος , chef @ Hytra & Galazia Hytra
27.01.2014

«Share your Vintage Moment» Νίκος Καραθάνος , chef @ Hytra & Galazia Hytra

Νίκος Καραθάνος, με πάθος και πρόγραμμα

Είναι ένας από τους ικανότερους, πιο ταλαντούχους αλλά και πιο καταξιωμένους έλληνες chef.

Αλλωστε τα εστιατόρια στων οποίων την κουζίνα ηγείται, τα Hytra & Galazia Hytra, έχουν κερδίσει από ένα αστέρι Michelin!

Ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος και πιστός στον σκοπό του. Που είναι να βελτιώνεται κάθε μέρα και πιο πολύ, πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν επαγγελματίας.
«Στην ζωή μου προσπαθώ να χαίρομαι όλα αυτά που έχω κάθε μέρα δίπλα μου.

Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι να δίνεις αγάπη, να έχεις φίλους καρδιάς δίπλα σου και να ψάχνεις κάθε μέρα μέσα σου τρόπους για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, όχι μόνο όσο αφορά στην δουλειά σου αλλά κυρίως όσο αφορά στον τρόπο ζωής σου.
Βέβαια και η δουλειά είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής, μας δίνει ευκαιρίες, και συγκινήσεις δυνατές, και ικανοποίηση, και μας προχωράει παρακάτω.»

Τον ρωτάω πως καταφέρνει κάποιος τόσο νέος να διανύσει μια τόσο μεγάλη απόσταση σε έναν χώρο τόσο ανταγωνιστικό και δύσκολο όπως η εστίαση και η απάντηση του έρχεται αυθόρμητα.

« Θεωρώ πολύ σημαντικό το πρόγραμμα.  Να βάζεις μικρούς στόχους και να τους πετυχαίνεις. Ένα βήμα την φορά, με προσοχή και με προσήλωση.  
Εγώ δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου μεγάλο ταλέντο, δεν το έχω παίξει ποτέ δήθεν, ούτε έχω ασχοληθεί με το τι κάνουν οι άλλοι. Έχω τους στόχους μου και ένα πρόγραμμα που δώδεκα χρόνια τώρα το ακολουθώ πιστά, και νομίζω πως το αποτέλεσμα με έχει δικαιώσει.»

Αγαπάει το whisky και ειδικά το Glenrothes γιατί «έχει αρώματα λεπτά από ξηρά φρούτα και εσπεριδοειδή.»

Ξεχωρίζει το Glenrothes Select Reserve γιατί «του βγάζει αρώματα γήινα και αρμονικά. Καραμέλα και σοκολάτα».

Τον ρωτάω για την νέα τάση του foodpairing.
Σκέφτεται λίγο και μου απαντά: «Ξέρεις τι θα έκανα εγώ; Θα έφτιαχνα μικρές μπάλες από τερίνα φουαγκρά, σαν καραμελίτσες και θα τις “έντυνα” με τζελ από φουντούκι!».

Αναπόφευκτα του ζητάω και κάτι πιο απλό, που θα μπορούσε να κάνεις κάποιος και σπίτι του και αυτόματα σχεδόν απαντά: «σούπα από κάστανο»!

Εκείνου πάντως του αρέσει να το απολαμβάνει μπροστά από ένα αναμμένο τζάκι με παρέα «πολύ δική του» και για το μέλλον ονειρεύεται μόνο υγεία για τους ανθρώπους που αγαπάει και για τον εαυτό του φυσικά.

«Να έχουμε την υγειά μας και να ζούμε στιγμές. Γιατί αυτό είναι η ζωή.
Στιγμές κερδισμένες».
---------------------------------
Λίγα λόγια για το www.fnl-guide.com: To fnl-guide ασχολείται αξιόπιστα και έγκυρα με τη γαστρονομία, τα εστιατόρια, το κρασί, τα ποτά και γενικότερα την καλή ζωή.
Ανακαλύψτε περισσότερα για τonδιαγωνισμό «Share Υou rVintage Moment» στο  http://www.fnl-guide.com/gr/el/promotions/share-your-vintage-moment/
 
 
 
Bookmark and Share
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:
(0580) The Glenrothes Select Reserve 70cl
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard