close
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
23
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΜΑΛΑΜΑΤΗ, ΜΑΛΑ, ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ, ΜΑΤΙΝΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

WHISKY - WHISKEY

«Share your Vintage Moment» Αντωνης Φερράρας , ιδιοκτήτης @ΣΠΙΤΙ Αμπάριζα & Speakeasy
30.12.2013

«Share your Vintage Moment» Αντωνης Φερράρας , ιδιοκτήτης @ΣΠΙΤΙ Αμπάριζα & Speakeasy

Αντώνης Φερράρας, με όνειρο την Ικαρία

Ο δημιουργός μερικών από τα πιο πετυχημένα μπαρ της πόλης μας μιλά για τη δουλειά του, τα όνειρά του και τις πιο αγαπημένες του vintageστιγμές.
Ξεκίνησε να δουλεύει στον χώρο της εστίασης στα 19 του για το χαρτζιλίκι αλλά σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά, δηλώνει πως στην πορεία διαπίστωσε ότι είχε βρει αυτό που ήθελε να κάνει πάντα στην ζωή του.

«Πέρασα  από όλα τα πόστα ( service, μπαρ, dj) απέκτησα εμπειρία και γνώση στο αντικείμενο. Απέκτησα όμως και κατανόηση, που μου φάνηκε χρήσιμη αργότερα προς τους ανθρώπους που άλλοι ονομάζουν προσωπικό και εγώ συνεργάτες. Κυρίως όμως η πορεία μου με βοήθησε και να καταλαβαίνω καλύτερα τις ανάγκες του πελάτη» μου λέει χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του.

Από το πρώτο του μαγαζί στο Χαλάνδρι το 2002 μέχρι το καινούριο project που ετοιμάζει αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος να μοιραστεί τις λεπτομέρειες μαζί μας, η διαδρομή ήταν μεγάλη αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. « Όταν διαπίστωσα ότι η πρώτη μου συνεργασία με κρατούσε πίσω αποφάσισα τέλος του 2008 να αποχωρήσω και αρχές του 2009 να δημιουργήσω την Αμπάριζα στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Λέκκα 14 όπου λειτουργεί ως και σήμερα.  Το 2011 δημιουργούμε μαζί με τον Σάββα και την Βιολέτα το Speakeasy στο Χαλάνδρι και το 2012 το ΣΠΙΤΙ με τον Γιώργο, τον Αργύρη και τον Δημήτρη, επίσης στο Χαλάνδρι.»

Η κουβέντα μας περνάει γρήγορα από τα μαγαζιά στα μυστικά της δουλειάς. Και σ΄  αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή για εκείνον. « Το μυστικό είναι να περνάς καλά, και μαζί σου να περνάνε καλά και οι άλλοι. Εγώ έχω την τύχη λοιπόν  να κάνω αυτό που αγαπάω με ανθρώπους που αγαπώ και σέβομαι, και θέλω να πιστεύω και το αντίθετο.   Κοιτάζω αποκλειστικά την δουλειά μου και πως θα γίνω καλύτερος χωρίς υπερβολές, και με το κεφάλι χαμηλά, πράγμα λίγο σπάνιο στις μέρες μας και στον κύκλο μας.  Η δουλειά μας δεν είναι καθόλου εύκολη όπως μπορεί να φαντάζει στον κόσμο, έχει και άγχος, και δύσκολα ωράρια, και πίεση μεγάλη.
Όμως η διαφορετικότητα της κάθε μέρας, μαζί με την διαφορετικότητα των ανθρώπων που έχεις μπροστά σου κάθε μέρα, με κρατάει σε εγρήγορση και με γοητεύει βαθιά.»

Και το Glenrothes; Τι είναι αυτό που τον έκανε να το ξεχωρίσει και να το αγαπήσει; «Το Glenrothes ξεχωρίζει πριν καν το δοκιμάσεις, να ξέρεις…
Από το πρωτότυπο μοναδικό μπουκάλι καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με ένα ιδιαίτερο προϊόν, όταν δε πλησιάζεις τη μύτη σου στο ποτήρι τα αρώματα που βγάζει είναι εκπληκτικά.   Δυστυχώς βέβαια, εμένα τα αγαπημένα μου vintage είναι του 1994 και του 1998 τα οποία δεν εισάγονται στην Ελλάδα αλλά μου αρέσει πάρα πολύ και  το Robur Reserve, το οποίο έχω στην κάβα της Αμπάριζας .
Επισκέπτομαι συχνά την Σκωτία οπότε πάντα φέρνω μερικές φιάλες μαζί μου. Έτσι κι αλλιώς όμως, θεωρώ πως το Glenrothes αντιπροσωπεύεται πλήρως από το Select Reserve μια που το πάντρεμα διαφόρων Vintage σε μια φιάλη βγάζει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα με αρώματα από αποξηραμένα φρούτα και βανίλια.»

Κλείνοντας την κουβέντα μας, μιλάμε λίγο και για το μέλλον..
Το οποίο ο Αντώνης ονειρεύεται να του δίνει την δυνατότητα να περνάει περισσότερο χρόνο στην αγαπημένη του Ικαρία.. «Σκέψου τώρα, να είναι χειμώνας στο νησί, να είναι το τζάκι αναμμένο, με καλή παρέα και χρόνο χαλαρό.. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να απολαύσεις ένα Glenrothes. Με αποξηραμένα φρούτα και λίγα καρύδια που κατά την γνώμη μου, είναι το καλύτερο συνοδευτικό.»
 
----------------------------------------------------------
Λίγα λόγια για το www.fnl-guide.com: To fnl-guide ασχολείται αξιόπιστα και έγκυρα με τη γαστρονομία, τα εστιατόρια, το κρασί, τα ποτά και γενικότερα την καλή ζωή. Ανακαλύψτε περισσότερα για τonδιαγωνισμό «Share Υour Vintage Moment» στο  http://www.fnl-guide.com/gr/el/promotions/share-your-vintage-moment/
Bookmark and Share
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:
(0580) The Glenrothes Select Reserve 70cl
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard