close
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
23
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΜΑΛΑΜΑΤΗ, ΜΑΛΑ, ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ, ΜΑΤΙΝΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

WHISKY - WHISKEY

«Share your Vintage Moment» Ανδρέας Ματθίδης AIWS , Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων
30.12.2013

«Share your Vintage Moment» Ανδρέας Ματθίδης AIWS , Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

Ανδρέας Ματθίδης AΙWS, η φιλοσοφία του πάθους

Ο Ανδρέας Ματθίδης AΙWS είναι ένας άνθρωπος με μακρά πορεία στον χώρο του κρασιού και της γαστρονομίας, ενώ τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων. Μας μιλά για την ζωή, τη φιλοσοφία του και βέβαια το Glenrothes.

Ο Ανδρέας Ματθίδης έχει περάσει από διάφορες θέσεις τα τελευταία 30 χρόνια. Σήμερα είναι σύμβουλος εκπαίδευσης και ανάπτυξης στην εταιρία Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ και ταυτόχρονα Εισηγητής για οίνους και αποστάγματα στο WSPC, ενώ είναι από το 2005 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

"Αισθάνομαι πολύ τυχερός για το είδος της δουλειάς μου και αυτό γιατί είχα την τύχη να συνεχίσω επαγγελματικά αυτό που σπούδασα, σπούδασα αυτό που ήθελα, άρα κάνω αυτό που μου αρέσει. Δεν με κουράζει αυτό που κάνω και πολλές φορές το ταυτοποιώ με τα χόμπι μου. Οι επαγγελματικές απαιτήσεις από ότι θυμάμαι σε όλη μου την πορεία ήταν πάντα μεγάλες, δεν νομίζω ότι αυτό έχει διαφοροποιηθεί εξαιτίας του σημερινού πιο ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Σημαντικότερο πιστεύω ότι είναι το που τοποθετείς τον πήχη από μόνος σου για ότι κάνεις και όχι απλά να προσπαθείς να φθάσεις το στόχο που σου έχουν βάλει κάποιοι άλλοι." μου λέει χαμογελώντας και αναπόφευκτα η επόμενη μου ερώτηση είναι γύρω από τον τρόπο που αντιμετωπίζει όχι μόνο την δουλειά του αλλά και την ζωή γενικότερα.

"Θεωρώ ότι μία λέξη μπορεί να έχει τη σημαντικότερη βαρύτητα ως απάντηση στην ερώτηση σας. ΠΑΘΟΣ. Πολύ σημαντικές παράμετροι που με αφορούν είναι επίσης αυτές της υπευθυνότητας, της πειθαρχίας, της αναζήτησης με την ευρεία έννοια του όρου, της αέναης ανάγκης για προσωπική βελτίωση καθώς επίσης και του σεβασμού προς κάθε άνθρωπο με το οποίο τυγχάνει να συναναστρέφομαι. Κεντρικός όμως πυλώνας της δικής φιλοσοφίας για τη ζωή είναι το πάθος τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο."


Και το Glenrothes; Πώς μπήκε στην ζωή του; "Όπως γνωρίζετε, για πολλά χρόνια ασχολούμαι με το μαγικό κόσμο του κρασιού, με τα αποστάγματα ο έρωτας ήρθε αργότερα σαν φυσική εξέλιξη θα έλεγα. Όταν ανακάλυπτα λοιπόν τα Malt Whiskies της Σκωτίας, κυριολεκτικά «κόλλησα» με το The Glenrothes !! "
Και συνεχίζει: "Το συγκεκριμένο αποστακτήριο εμφιαλώνει κάτω από το δικό του εμπορικό σήμα μόνο το 2% της συνολικής παραγωγής του, διαχωρισμός που γίνεται βέβαια με πολύ αυστηρά κριτήρια.
Το πιο σημαντικό όμως για τη φιλοσοφία του Glenrothes είναι ότι καθιέρωσε στην παγκόσμια αγορά των Malt Whiskiesτις χρονολογημένες εμφιαλώσεις, οι οποίες και παράγονται μόνο όταν το απόσταγμα φθάσει στην ιδανική ωρίμαση του από πλευράς εξέλιξης.
Είναι τελείως διαφορετικό, σαν έννοια, η παλαίωση γενικά στο χρόνο και η ένδειξη π.χ 12, 15, 18 ετών από αυτή της ιδανικής ωριμότητας του συγκεκριμένου αποστάγματος που οδηγεί κάποια στιγμή στην απόφαση για εμφιάλωση.
Θυμίζει πολύ την λογική της εξέλιξης στο κρασί σε σχέση με τον χρόνο και σαφώς όλες οι χρονιές δεν είναι ίδιες !!! Αντίθετα είναι αναμενόμενο να διαφέρουν κατά πολύ."

Η δική του αγαπημένη χρονιά είναι το The Glenrothes1975... "Είναι ένα ιδιαίτερα πλούσιο, πολύπλοκο και μαλακό απόσταγμα το οποίο εμφιαλώθηκε σε ηλικία 31 ετών το 2006. Το 1975 θεωρείται από τις καλύτερες που έχουν ποτέ εμφιαλωθεί.
Παράχθηκαν μόνο 3708 φιάλες για τη συνολική παγκόσμια αγορά και σαφώς αποτελεί  ένα πραγματικά σπάνιο απόσταγμα. Προτιμώ να το απολαμβάνω τους χειμερινούς μήνες, ο συνδυασμός της φωτιάς ενός τζακιού αλλά και η δυνατότητα να ατενίζεις τη θάλασσα για μένα είναι ιδανικός. Συνήθως μετά το φαγητό μαζί με ένα μαλακό πούρο και ξηρά δαμάσκηνα βουτηγμένα σε μαύρη σοκολάτα με κάνουν να νοιώθω πολύ τυχερός που ζω μια τέτοια  στιγμή."
 
---------------------------------
Λίγα λόγια για το www.fnl-guide.com: To fnl-guideασχολείται αξιόπιστα και έγκυρα με τη γαστρονομία, τα εστιατόρια, το κρασί, τα ποτά και γενικότερα την καλή ζωή. Ανακαλύψτε περισσότερα για τonδιαγωνισμό «Share Υour Vintage Moment» στο  http://www.fnl-guide.com/gr/el/promotions/share-your-vintage-moment/
Bookmark and Share
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard