close
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
20
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

METAXA, COGNAC AND BRANDY

Μια επέτειος διαφορετική από τις άλλες…
10.12.2013

Μια επέτειος διαφορετική από τις άλλες…

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης για τα πρώτα 125 Χρόνια του ΜΕΤΑΧΑ, 125  φίλοι  του ομώνυμου οίκου έζησαν μία ξεχωριστή εμπειρία.
Από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2013, ο Οίκος Μεταξά άνοιξε τις πύλες του, σε μια ξεχωριστή για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία με τίτλο «ΜΕΤΑΧΑ Τα Πρώτα 125 Χρόνια – Experience Reserved».

Σπάνια έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε πώς δημιουργεί ένας διεθνής Οίκος τη φιλοσοφία και τα μυστικά του εκ των έσω. Αυτό ακριβώς κάνει την πρωτοβουλία  του ΜΕΤΑΧΑ ξεχωριστή. Είναι ίσως η πρώτη φορά στην Ελλάδα, που ένας δημιουργικός Οίκος ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό και να παρουσιάσει τα μυστικά του σε τόσο βάθος.  
Πάνω από χίλιοι φίλοι του ΜΕΤΑΧΑ δήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν. Τυχεροί όμως αναδείχθηκαν μόνο 125  και  οι 4 μέρες που είχαν αφιερωθεί σε αυτή την δραστηριότητα  υπερκαλύφτηκαν από τις συμμέτοχες.

Οι 125 τυχεροί, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες,  έζησαν μια εμπειρία που ο Οίκος Μεταξά προσφέρει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. «Από την είσοδο κιόλας, νιώσαμε  ότι κάτι πολύ ξεχωριστό συντελείται εδώ» δήλωσε η Αλεξία Σ. Πρόκειται για τη δημιουργία του πιο γευστικά απαλού ποτού στον κόσμο, το οποίο από το 1888 φέρει το όνομα ΜΕΤΑΧΑ.  
Το ΜΕΤΑΧΑ  γεννήθηκε από μια καινοτομία στο χώρο των ποτών  και χάρη σε μια τέχνη σπάνια που συνεχίζει ακμαία στον τόπο μας, πετυχαίνει αυτόν τον εξαιρετικά απαλό γευστικό χαρακτήρα.

Το ΜΕΤΑΧΑ είναι ένα ταξίδι «Τόλμης και Έμπνευσης» υπογράφει ένας προσκεκλημένος. Τόλμης γιατί με έμβλημα τον ατρόμητο Σαλαμινομάχο, προχωρά πάντα μπροστά, παρά τις όποιες αντιξοότητες των εποχών. Έμπνευσης, όπως αυτή που ένιωσαν οι προσκεκλημένοι όταν συνόδεψαν τον Μetaxa MasterΚωνσταντίνο Ράπτη σε κάποια από τα μυστικά βήματα  της δημιουργίας του, παντρεύοντας το απόσταγμα με το μοσχάτο κρασί.

Οι καλεσμένοι ανακάλυψαν τα υποβλητικά κελάρια του Οίκου σε μια διαδρομή, κάτω από τη γη, που οδηγεί,  μέσα  από ένα δάσος με δρύινα βαρέλια, στα άδυτα της Πατρογονικής Κληρονομιάς και στα αιωνόβια βαρέλια Νο 1,2,3,4. Διέσχισαν τη σήραγγα του χρόνου προς το μικρότερο από τα κελάρια, όπου παλαιώνουν τα  αποστάγματα και τέλος βρεθήκαν στην «Αίθουσα Μύησης» – την αίθουσα που ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό. «Ήταν μια μυσταγωγία» γράφει μετά την εμπειρία ένας προσκεκλημένος, ενώ άλλος σημειώνει ότι ήταν μια «ανεπανάληπτη εμπειρία αισθήσεων από την Ελλάδα».

Για τους 125 τυχερούς, η εμπειρία συνέδεσε τις ρίζες του Οίκου με τις σημερινές του δημιουργίες, το παρόν με το μέλλον του. «Τώρα γνωρίζω γιατί το αγαπώ» ανέφερε χαρακτηριστικά μια καλεσμένη.  Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με τη γευστική δοκιμή της γκάμας των «Αστεριών» και των «Reserves», που απογείωσε τις αισθήσεις των επισκεπτών. Το νέο ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων που μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, ήταν  ανάμεσα στις αποκαλύψεις, όπως καινούργια ανακάλυψη ήταν για πολλούς και ο  ξεχωριστός τρόπος με τον όποιο το ΜΕΤΑΧΑ εκφράζει τη μοναδικότητά του σε όλον τον κόσμο.

Σχετικά με την εκδήλωση, ο Παναγιώτης Σαραντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Οίκου Μεταξά, ανέφερε : «Η τόλμη, ο παλμός και η καινοτομία που γεννούν αυτή την ασύγκριτα απαλή γεύση, χαρακτηρίζουν το ΜΕΤΑΧΑ εδώ και 125 χρόνια και ανοίγουν το δρόμο για το μέλλον του Οίκου μας. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που, με τέτοια θέρμη, συμμετείχαν στην εμπειρία αυτή, καθώς και όλους τους φίλους του ΜΕΤΑΧΑ που μας τιμούν με την επιλογή τους και γράφουν μαζί μας την πρώτη σελίδα των επόμενων 125 χρόνων». Στην ερώτηση αν θα μπορούσε να επαναληφθεί μια παρόμοια εμπειρία στο μέλλον, με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, ο Π. Σαραντόπουλος είπε: «Η απήχηση της εκδήλωσης ήταν τέτοια που  μας εμπνέει να  διοργανώσουμε ξανά παρόμοιες εκδηλώσεις   «ΜΕΤΑΧΑ - Ανοιχτές Πόρτες», για να μοιραστούμε τα μυστικά  της δημιουργίας  του ΜΕΤΑΧΑ  με ακόμα περισσότερους φίλους μας.. .Εντωμεταξύ, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς τη  τέχνη του ΜΕΤΑΧΑ είναι φυσικά να το γευτεί!».
                                                               
_____________________________________________

Σχετικά με το METAXA
Ο Οίκος Μεταξά ιδρύθηκε το 1888 από το Σπύρο Μεταξά, προκειμένου να υλοποιήσει το όραμα του  και να δημιουργήσει ένα  ποτό  μοναδικής  γευστικής απαλότητας. Για να πετύχει αυτή την απαλότητα, η οποία  και είναι μοναδική στο χώρο των ποτών διεθνώς, ο Σπύρος Μεταξάς εμπνεύστηκε μια αυθεντική τέχνη.  Τόσο εξαιρετικό ήταν το  επίτευγμα του Σπύρου Μεταξά, που επέτρεψε στο ΜΕΤΑΧΑ να διασχίσει τους αιώνες αναλλοίωτο, προοδεύοντας και κατακτώντας τη μία αγορά μετά την άλλη. Σήμερα ο Οίκος Μεταξά διαφυλάττει και συνεχίζει την τέχνη αυτή. Παράγει πάνω από 10.000.000 φιάλες το χρόνο και εξάγει σε 60 χώρες, περίπου το 80% της παραγωγής του.
 
Λίγα Λόγια για την πρωτοβουλία
Η πρωτοβουλία του ανοίγματος των πυλών με την ευκαιρία των πρώτων  125 χρόνων του ΜΕΤΑΧΑ, έρχεται στη συνέχεια πληθώρας καινοτομιών του Οίκου, όπως για παράδειγμα η δημιουργική εγκατάσταση METAXA RISE στο Λυκαβηττό – σύμβολο ελπίδας κι αισιοδοξίας για την πόλη της Αθήνας, η δημιουργία της Ακαδημίας Μεταξά, η συλλεκτική έκδοση ΜΕΤΑΧΑ 5 Αστέρων «Deeper Roots» στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, το ΜΕΤΑΧΑ «All Weather» 20cl , και βέβαια, το νέο ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων, το οποίο κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα.
 
Bookmark and Share
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:
(0017) METAXA 3 Stars 70cl
(0087) METAXA 7 Stars 70cl
(0883) METAXA 5 Stars 70cl
(2273) METAXA 12 Stars 70cl
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard