close
ΜΑΡΤΙΟΥ
26
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΠΟΥΛΙΟΣ, ΣΥΛΑΣ, ΣΥΛΟΣ, ΣΥΛΑ, ΣΥΛΙΑ, ΣΥΛΗ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

METAXA, COGNAC AND BRANDY

METAXA ANGELS’ Treasure, αποκαλύπτοντας το μυστικό
12.05.2016

METAXA ANGELS’ Treasure, αποκαλύπτοντας το μυστικό

Ο Οίκος Μεταξά ανοίγει τα κελάρια του, για να αποκαλύψει το μυστικό της αριστοτεχνικής δημιουργίας ενός ξεχωριστού ποτού.

Το μυστικό που βρίσκεται βαθιά κρυμμένο στα κελάρια του Οίκου ονομάζεται METAXA ANGELS’ Treasure και είναι ένα σπάνιο δώρο για όλους τους λάτρεις των εξαιρετικών ποτών.

Μία μοναδική δημιουργία του Metaxa Master Κωνσταντίνου Ράπτη, το METAXA ANGELS’ Treasure είναι ένα ποτό που χαρακτηρίζεται από μοναδική συμπύκνωση, διακριτική απαλότητα και αρωματική ένταση, μία δημιουργία πιστή στο στυλ του Οίκου.

 

Ο θησαυρός των Αγγέλων

Προσεκτικά φυλαγμένα, περιμένοντας υπομονετικά στα βαρέλια τους, τα εκλεκτά ποτά σε όλο τον κόσμο αφήνονται στο χάδι του χρόνου, συνομιλώντας παράλληλα με το περιβάλλον γύρω τους. Μέσω της διαδικασίας εξάτμισης, το νερό και το οινόπνευμα  που περιέχουν, ξεγλιστρούν αργά από τους πόρους των βαρελιών. Σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, εξατμίζεται περισσότερο οινόπνευμα από ό, τι νερό, αφήνοντας στο βαρέλι ένα ποτό με μειωμένο αλκοολικό βαθμό. Αυτό το «άυλο πνεύμα» που ξεφεύγει από το βαρέλι λένε πως είναι το μερίδιο του ποτού που είναι προορισμένο για τους αγγέλους, και γι’αυτό έχει ονομαστεί το "Μερίδιο των Αγγέλων".

Στα κελάρια του Οίκου Μεταξά, στην Αττική, το φαινόμενο αυτό δεν συμβαίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο...

Η δική μας είναι μια μοναδική, σχεδόν μαγική ιστορία. Στην Αττική η υγρασία είναι πολύ χαμηλή, ενώ οι θερμοκρασίες παραμένουν ήπιες και σταθερές όλο το χρόνο.

Σαν αποτέλεσμα, οι Άγγελοι αγγίζουν τα blends στα βαρέλια μας με έναν διαφορετικό, απρόσμενο τρόπο...

Ξεκλέβοντας ένα μεγαλύτερο μερίδιο νερού, οι Άγγελοι αφήνουν πίσω τους ένα πιο συμπυκνωμένο και έντονα αρωματικό blend. Το blend που έχουν αφήσει πίσω τους οι Άγγελοι έχει έναν σημαντικά υψηλότερο αλκοολικό βαθμό από αυτόν που είχε όταν τοποθετήθηκε στο βαρέλι. Αυτό το blend από παλαιωμένα Μοσχάτα και επιλεγμένα εξαίσια αποστάγματα, που έχουν ωριμάσει για δεκαετίες, είναι ένα μοναδικό στο είδος του, παλαιωμένο ποτό, διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο. Το κεχριμπαρένιο υγρό έχει εμπλουτιστεί με άρωμα φλούδας νερατζιού, αποξηραμένων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών, σοκολάτας, δρυός, καραμέλας, βανίλιας Bourbon, μαρμελάδας δαμάσκηνου και άνθους Ελίχρυσου. Η γεύση του είναι βελούδινη, μεταξένια και πολύπλοκη. Το φινίρισμά του είναι έντονο, με μια βαθιά, μακριά επίγευση. 

Αυτό το ποτό δεν είναι ένα απλό δώρο των Αγγέλων, είναι ένας σπάνιος θησαυρός.

Το METAXA ANGELS’ Treasure.

Σχετικά με τον Metaxa Master:

Από τότε την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του οίκου Μεταξά, το 1888, η γευστική απαλότητα των ποτών του Οίκου είναι ευθύνη ενός και μόνο, ξεχωριστού δημιουργού.

Σήμερα, Κωνσταντίνος Ράπτης, o πέμπτoς στη σειρά Metaxa Master, είναι ο άνθρωπος που εγγυάται τη συνέχιση του αυθεντικού χαρακτήρα του ΜΕΤΑΧΑ. Ως μαέστρος που προστατεύει ευλαβικά τα γευστικά μυστικά του Οίκου, ο Κώστας τελειοποιεί τη μοναδική τέχνη της επιλογής, παλαίωσης και ανάμειξης και δίνει πνοή στην απαράμιλλη απαλότητα του ΜΕΤΑΧΑ. Η αφοσίωση του Κώστα Ράπτη στο ΜΕΤΑXΑ ξεκίνησε σχεδόν πριν από 30 χρόνια, όταν- έχοντας μόλις πάρει πτυχίο στη Χημεία και την Οινολογία, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών- έφερε μαζί του στον Οίκο ένα απαράμιλλο πάθος για το κρασί. Ο Κώστας Ράπτης έχει υπογράψει για τον Οίκο Μεταξά μια σειρά από εξέχουσες δημιουργίες, ανάμεσα στις οποίες τα ΜΕΤΑΧΑ Private Reserve, ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ, ΜΕΤΑΧΑ 12 Stars, και METAXA ANGELS’ Treasure.

Bookmark and Share
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:
(2737) METAXA Angels’ Treasure 70cl
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard