close
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
16
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΠΑΜΦΙΛΟΣ, ΠΑΜΦΥΛΗ, ΠΑΜΦΙΛΗ, ΣΕΛΕΥΚΟΣ, ΣΕΛΕΥΚΑ, ΣΕΛΕΥΚΗ, ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

METAXA, COGNAC AND BRANDY

Αιχμαλωτίζοντας το πνεύμα των Αγγέλων
12.05.2016

Αιχμαλωτίζοντας το πνεύμα των Αγγέλων

Για τη δημιουργία του METAXA ANGELS’ Treasure, ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Ράπτης εμπνεύστηκε από αυτό το σπάνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα κελάρια του Οίκου, στην Αττική. Ένας άνθρωπος με εξαιρετικό ταλέντο, που βρίσκεται πίσω από τις δημιουργίες του Οίκου για σχεδόν τρεις δεκαετίες, ο Κώστας γνώριζε όλες τις ιστορίες για τους Αγγέλους, όπως τις αφηγούνταν οι Metaxa Masters πριν από εκείνον. Γοητευμένος από τους μύθους που περιέβαλαν το μοναδικό αυτό φαινόμενο, ήθελε να το αιχμαλωτίσει και να το μετουσιώσει. Η ιδέα καλλιεργήθηκε μέσα του για χρόνια, ώσπου να αποφασίσει να απελευθερώσει το μυστικό που κρυβόταν στα κελάρια, φέρνοντας το στο φως μέσα από το METAXA ANGELS’ Treasure.

«Δημιουργώ το METAXA ANGELS’ Treasure με εκλεκτά αποστάγματα, παλαιωμένα επί δεκαετίες σε μικρά δρύινα βαρέλια τα οποία μεγιστοποιούν το φαινόμενο της εξάτμισης του νερού. Παντρεύω τα αποστάγματα με επιλεγμένα Μοσχάτα, αποκλειστικά από τη Σάμο, συνεχίζοντας την παλαίωση του blend σε μεγαλύτερα, δρύινα βαρέλια, όπου το φαινόμενο εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς»  εξηγεί ο Κωνσταντίνος Ράπτης.    

Ο Metaxa Master εστιάζει στον θησαυρό που παραμένει στα βαρέλια, όχι στο μερίδιο που έχει χαθεί. Αρώματα μπαχαρικών, ξηρών καρπών και φρούτων χαρίζουν στο παλαιωμένο αυτό ποτό τον επιβλητικό χαρακτήρα των ώριμων αποσταγμάτων. “Το METAXA ANGELS’ Treasure αναδεικνύει ένα χαρακτήρα μεστό, πολύπλοκο και πολύ συμπυκνωμένο, που πιστεύω ότι  δεν θα μπορούσε να είναι τόσο εντυπωσιακός , εάν η παλαίωση γινόταν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο», λέει ο Κώστας Ράπτης.

Ερμηνεύοντας τον θησαυρό

Λίγο πριν ο Metaxa Master αποκαλύψει στον κόσμο το METAXA ANGELS’ Treasure, προσκάλεσε έναν φίλο σε μία δημιουργική συνάντηση. Έναν άνθρωπο του οποίου το ταλέντο εναρμονίζεται με αυτό του Κωνσταντίνου Ράπτη, τον Pierre Aulas, τον παγκόσμια αναγνωρισμένο αρωματοποιό που δημιουργεί μοναδικά αρώματα για εκλεκτούς οίκους. Ο Metaxa Master άνοιξε, για τον Pierre, διάπλατα τις πόρτες στο κελάρι του, όπου ξεκίνησε ο καλλιτεχνικός τους διάλογος. Η δημιουργική τους συνάντηση εξελίχθηκε σε  μαγική συνεύρεση. Η αριστοτεχνική τεχνογνωσία του Κώστα συνδυάστηκε με το savoir-faire της άρτια εκπαιδευμένης μύτης του Pierre, σε μία εμπνευσμένη συνομιλία που ερμήνευσε το μυστικό των κελαριών με έναν συναρπαστικό τρόπο.

Μία δημιουργική συνάντηση

Όταν ο Κώστας ξεκλείδωσε τις βαριές πόρτες για να συστήσει τον Pierre στον μαγευτικό κόσμο του, στα κελάρια του Οίκου, ο Pierre αισθάνθηκε συνεπαρμένος. Σχεδόν μπορούσε να αγγίξει το άρωμα της δρυός , συνοδευόμενο από μία ελαφρώς γήινη νότα, ένα άρωμα πολύ πιο ήπιο από ό,τι θα περίμενε από έναν τέτοιο χώρο: "Σε όσα κελάρια έχω επισκεφτεί, η μυρωδιά του  οινοπνεύματος είναι τόσο ισχυρή που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Στα κελάρια του Οίκου Μεταξά, όμως, η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο ξηρή και όλα τα αρώματα αναδύονται με έναν πιο ήσυχο, πιο στρογγυλεμένο τρόπο". Μέσα από αυτή την αίσθηση, ο Pierre ήρθε σε επαφή με το χορό των Αγγέλων στα κελάρια του Μεταξά, και συνειδητοποίησε πως η μαγεία του METAXA ANGELS’ Treasure δεν θα μπορούσε να αιχμαλωτιστεί πουθενά αλλού στον κόσμο.

Ο Κώστας εμπιστεύθηκε στον Pierre μερικά από τα μυστικά της δημιουργίας του και οι δύο άνδρες μοιράστηκαν την τεχνογνωσία τους. Για τον Pierre, η γευσιγνωσία που του επεφύλασσε ο Κώστας ήταν μια εμπειρία πέρα από οτιδήποτε θα μπορούσε να περιμένει: «Τα αρώματα που άφησαν πίσω τους οι Άγγελοι ήταν πλούσια, συμπυκνωμένα, δημιουργώντας ένα πολύπλοκο, συναρπαστικό υγρό που άφησε στον ουρανίσκο μου ένα υπέροχο γευστικό μπουκέτο. Το blend του ANGELS’ Treasure είναι πολυδιάστατο και ιδιαίτερο, με τέλεια ισορροπία και, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ φίνο άρωμα, αυτή η ισορροπία είναι ένα σίγουρο σημάδι υπεροχής", λέει ο Pierre Aulas.

Η ερμηνεία ενός θησαυρού

Πόσο κοντά βρίσκεται ένα σπάνιο απόσταγμα σε ένα πολύτιμο άρωμα; "Υπάρχουν πολλά κοινά σημεία ανάμεσα στα εκλεκτά ποτά και τα φίνα αρώματα»,  λέει ο Pierre. "Έχει να κάνει με τις μικρές λεπτομέρειες που δημιουργούν μια ισχυρή ανάμνηση, μια αίσθηση με διάρκεια και βάθος. Μιλάμε για τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν μια μελωδική συμφωνία των αισθήσεων, μια πλήρη, αισθησιακή εμπειρία που φτάνει στον αποδέκτη της με πολύ πιο ενδόμυχο τρόπο από αυτόν που προκαλεί ο επιφανειακός ενθουσιασμός μίας πρώτης συνάντησης». Αναγνωρίζοντας τις ομοιότητες που μοιράζονται αυτές οι δύο εξαίσια αισθητηριακές εμπειρίες, ο Κώστας κάλεσε τον Pierre να τις εντοπίσει, αναλύοντας τις λεπτές αρωματικές νότες της δημιουργίας του. “Αυτό που έκανα”, λέει ο Pierre, “ώστε να αισθανθώ τις νότες του METAXA ANGELS’ Treasure σε όλο τους το μεγαλείο, ήταν να ακολουθήσω τα βήματα της διαδικασίας που εφαρμόζω όταν μελετώ ένα εξαιρετικό άρωμα. Έκλεισα τα μάτια μου, αφήνοντας τις αισθήσεις μου ελεύθερες να ανακαλύψουν, σταδιακά, τα βασικά στοιχεία που θα με ενέπνεαν. Υπήρχαν τόσα πολλά να ανακαλύψω στο blend του ANGELS’ Treasure. Η πρώτη μου αίσθηση ήταν ο όμορφος, αρμονικός πλούτος ενός πολύ ισορροπημένου μπουκέτου. Φρουτώδες, με ένα άγγιγμα γλυκού δαμάσκηνου και αχλαδιού, ανθώδες με νότες  βιολέτας, ξαφνικά ζωήρευε με την παρουσία του γαρύφαλλου, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου. Η δεύτερη ανάγνωση του ποτού αποκάλυπτε τον χαρακτήρα του ξύλου με νότες  γλυκόριζας, καρυδιών  και γλυκιάς, βελούδινης βανίλιας».

Ο Pierre, μέσα από αυτήν την μαγευτική συμφωνία, ξεχώρισε τρεις κύριες νότες.  Σοφιστικέ βανίλια Bourbon, με γλυκές μνήμες καραμέλας και κεχριμπαρένια αίσθηση. Στη συνέχεια, έντονη, πλούσια μαρμελάδα δαμάσκηνου, με γλυκιά και μεστή γεύση: «Αυτή η ξεχωριστή νότα γλυκού δαμάσκηνου είναι που κάνει αυτό το εξαιρετικό ποτό εύγευστο και ζωηρό.. Τέλος, το Ελίχρυσο, το άρωμα του μεσογειακού λουλουδιού που περικλείει καρύδια, μπαχαρικά όπως η κανέλα και το μοσχοκάρυδο, καπνό, μέλι και γλυκόριζα. Είναι το ίδιο λουλούδι που ο Θεός Απόλλωνας φορούσε σε στεφάνι γύρω από το κεφάλι του, για να υπενθυμίζει σε όλους την αθανασία του. «Αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα νότα δίνει στο ποτό μια μυστηριώδη και σκοτεινή πλευρά» παρατηρεί ο Pierre. «Έχει μια αρρενωπότητα που κοντράρεται, αλλά την ίδια στιγμή ενισχύεται από τη γλυκύτητα του δαμάσκηνου και την στρογγυλεμένη, γενναιόδωρη και ηδονική βανίλια."

Αφού μοιράστηκε την εμπειρία του METAXA ANGELS’Treasure με τον Pierre, ο Metaxa Μaster γνώριζε ότι η δημιουργία του ήταν έτοιμη να αποκαλυφθεί στον κόσμο. Το πολύτιμο δώρο των Αγγέλων ήταν έτοιμο να προσφερθεί σε όλους τους λάτρεις των μοναδικών εμπειριών.

Σχετικά με τον Pierre Aulas:

Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στο μάρκετινγκ και το design, ο Pierre Aulas αποφάσισε να ακολουθήσει το ένστικτό του και να τιμήσει το εξαιρετικό ταλέντο του. Μπήκε στον κόσμο των αρωμάτων,  συνέχισε με σπουδές αρωματοποιίας στην πόλη Grasse της Γαλλίας και έγινε οσφρητικός καλλιτεχνικός διευθυντής σε πολλούς διεθνείς οίκους. Σήμερα εργάζεται σαν ανεξάρτητος καλλιτεχνικός διευθυντής, συνεργαζόμενος με καταξιωμένους οίκους, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν ξεχωριστές αρωματικές δημιουργίες: Thierry Mugler, Azzaro, Chloe, Balenciaga, Shiseido, Miu Miu, Cartier είναι κάποιοι από αυτούς.

Χαρισματικός αφηγητής αρωμάτων και αισθήσεων, ο Pierre είναι λάτρης της Ελλάδας. “Η Ελλάδα, για μένα”, λέει, “είναι μία σύνθεση από θαλάσσια αύρα μαζί με αρωματικές νότες θυμαριού και ρίγανης ... που κλείνει με μια σταγόνα γλυκό μέλι”. Κάθε φορά που επιστρέφει στην Ελλάδα, αισθάνεται σαν να γυρίζει στο σπίτι του, ενώ τα τελευταία χρόνια περνά τα καλοκαίρια του στη Σύμη. Εκεί ήταν που ο Pierre γνώρισε για πρώτη φορά τον κόσμο του ΜΕΤΑΧΑ.

Bookmark and Share
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:
(2737) METAXA Angels’ Treasure 70cl
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard