close
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
16
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΠΑΜΦΙΛΟΣ, ΠΑΜΦΥΛΗ, ΠΑΜΦΙΛΗ, ΣΕΛΕΥΚΟΣ, ΣΕΛΕΥΚΑ, ΣΕΛΕΥΚΗ, ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

METAXA, COGNAC AND BRANDY

AEN, το πνεύμα της αιωνιότητας , μια δυναμική συμμαχία!
25.04.2016

AEN, το πνεύμα της αιωνιότητας , μια δυναμική συμμαχία!

Ο Οίκος Μεταξά ανακοινώνει μια δυναμική συμμαχία:  Αυτή ανάμεσα στο ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ, το μυθικό ελιξίριο του οίκου, και τον Δημήτρη Τσίγκο, τον διεθνούς φήμης σχεδιαστή και αρχιτέκτονα που ενσαρκώνει τη σύγχρονη ελληνική καινοτομία στην καλύτερη εκδοχή της.

Το γλυπτό EVERNESS, ο καλλιτεχνικός ορισμός του ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ από τον Τσίγκο, είναι ένα έργο τέχνης που φέρνει στο προσκήνιο μια σύγχρονη μετάφραση ενός καθαρόαιμου, κλασικού ποτού. Είναι ένα έργο φτιαγμένο για συλλέκτες, ένα αντικείμενο που αγκαλιάζει τη φιάλη του AEN, ολοκληρώνοντας την εμπειρία για την οποία είναι σχεδιασμένο. Έτσι, ο Οίκος Μεταξά χαρίζει μία πνοή νεωτερικότητας στις σταθερές του αξίες, συνδυάζοντας το εξαίσιο με το μοναδικό. Αυτή είναι και η ουσία του ΑΕΝ.

Η αιωνιότητα του EVERNESS, του «για πάντα»...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΓΚΟΣ &  ΑΕΝ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ

Ο Δημήτρης Τσίγκος αποδέχτηκε την πρόκληση να δημιουργήσει την καλλιτεχνική ερμηνεία του ΑΕΝ, γοητευμένος από το μοναδικό πνεύμα που διακατέχει τον οίκο Μεταξά.

Η ιστορία του Οίκου ήταν και η κινητήριος δύναμη που τον ενέπνευσε. Για τον ίδιο, αυτή ήταν μία πρόκληση να ερμηνεύσει οπτικά την καρδιά του ΜΕΤΑΧΑ και την ψυχή του Οίκου, που θαύμαζε από νεαρή ηλικία: «Είναι σχεδόν απίστευτο να διανοηθεί κανείς, σήμερα, την ιστορία ενός οίκου που ξεκίνησε από αυτή τη μικρή γωνία του κόσμου κερδίζοντας διεθνή φήμη και αναγνώριση». Από την πρώτη κιόλας συνάντησή του με τον Oίκο, ο Δημήτρης αισθάνθηκε ζεστασιά, οικειότητα και θετική ενέργεια.

Το EVERNESS εξελίχτηκε σε ένα έργο αγάπης, καθώς αισθάνεται ότι σχεδίασε το γλυπτό μαζί με τους ανθρώπους του Οίκου Μεταξά.

ΜΙΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΗ ΦΙΑΛΗ, ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

Η φιάλη του ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ είναι σχεδιασμένη για τους λάτρεις της απέριττης ομορφιάς, σαν μία γοητευτική αγκαλιά που προστατεύει το σπάνιο ποτό.

Κάθε συλλεκτική φιάλη είναι ένα κομψό χειροτέχνημα, φτιαγμένο από κρύσταλλο Σεβρών. Με το άνοιγμα τη φιάλης, το εξαιρετικό ελιξίριο σχεδόν σε δελεάζει να το γευτείς στο μοναδικά σχεδιασμένο καπάκι με τελείωμα χρυσού.

Ο Δημήτρης Τσίγκος δημιούργησε ένα σύμβολο αιωνιότητας για να διαφυλάξει την πολύτιμη αυτή φιάλη, περικλείοντάς την σαν χάδι.

Το EVERNESS, το γλυπτό που οραματίστηκε για το ΑΕΝ, είναι η ενσάρκωση αυτού του αιώνιου ελιξίριου. Μία ενσάρκωση που ενισχύει τη μοναδικότητά του, αναδεικνύοντας την απαράμιλλη ομορφιά  του.

ΠΩΣ ΝΑ ΓΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΕΝ

 «Κάθε γουλιά ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ είναι αρχικά πολύ απαλή και διακριτική αλλά όταν έρχεται η επίγευση, γίνεται ιδιαίτερα σύνθετη και περίτεχνη. Λατρεύω να απολαμβάνω ένα ποτήρι

ΑΕΝ ΜΕΤΑΧΑ καθισμένος στο μπαλκόνι μου, αργά το βράδυ, μετά από μια γεμάτη και δημιουργική μέρα. Απλά κάθομαι εκεί, βυθισμένος στις σκέψεις μου, με το ποτήρι στο

χέρι και με θέα στο Λυκαβηττό, ένα μέρος με ιδιαίτερα σημαντικό νόημα στη ζωή μου. Εκείνη τη στιγμή μπορώ να αισθανθώ την απεραντοσύνη».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΓΚΟΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ/ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα για το METAXA AEN εδώ

Bookmark and Share
 
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard