close
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
21
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

LIQUEURS

Ένα μπουκάλι γεμάτο ιστορία
17.11.2015

Ένα μπουκάλι γεμάτο ιστορία

Το Jägermeister και η ιστορία του

Το Jägermeister έχει κάτι παραπάνω από τη μοναδική του γεύση. Όταν σκέφτεσαι το Jägermeister, σκέφτεσαι επίσης το ξεχωριστό πράσινο μπουκάλι του, το “κυνηγετικό ποίημα” επάνω στην ετικέτα του, το σύμβολο με το κεφάλι του ελαφιού και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το ίδιο το ασύγκριτο όνομα του. Ποια είναι η καταγωγή του  Jägermeister?

Υπήρχε μια γενική αισιοδοξία το 1878, όταν ο Wilhelm Mast ίδρυσε ένα εργοστάσιο ξυδιού στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Wolfenbüttel, στην κάτω Σαξονία. Η επιχείρηση μεγάλωνε και, όταν ο γιος του ιδρυτή Curt Mast μπήκε στην εταιρεία, μια νέα ξεκάθαρη πορεία ακολουθήθηκε: ο νεαρός άντρας αποδείχθηκε εξαιρετικά ταλαντούχος στο να φτιάχνει φυτικά εκχειλίσματα. Χρειάστηκαν αρκετά ακόμη χρόνια μέχρι ο Curt Mast να βρει την τέλεια φόρμουλα για το λικέρ βοτάνων του. Ωστόσο,  πριν από περίπου 80 χρόνια αυτό συνέβη – γεννήθηκε το Jägermeister. Από 56 βότανα, λουλούδια, ρίζες & φρούτα, καθώς και 35% αλκοόλ, ο Curt Mast είχε δημιουργήσει ένα φυτικό λικέρ γεμάτο γεύση.

Το ξεχωριστό μπουκάλι

Από την αρχή, ο Curt Mast ένιωθε πως ένα υψηλής ποιότητας αλλά ταυτόχρονα και ανθεκτικό μπουκάλι ήταν απαραίτητο για το εκλεκτό λικέρ βοτάνων του. Για να βρει το ιδανικό, ο ιδρυτής του Jägermeister έπρεπε να είναι δημιουργικός: υπέβαλε έναν αριθμό διαφορετικών δειγμάτων σε τεστ σπασίματος. Στην κουζίνα του σπιτιού του, ο Curt Mast έριχνε τα μπουκάλια στο σκληρό ξύλινο πάτωμα από ένα συγκεκριμένο ύψος. Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο βρήκε το πιο αξιόπιστο μπουκάλι: το ξεχωριστό πράσινο μπουκάλι του Jägermeister.

Από έναν κυνηγό, για κυνηγούς

Όπως σε πολλούς ανθρώπους της εποχής τους, στον Curt Mast άρεσε παθιασμένα το κυνήγι, και έτσι αφιέρωσε την εφεύρεσή τους στους κυνηγούς. Ως εκ τούτου, δε δυσκολεύτηκε να βρει όνομα για το νέο προϊόν:  αποκάλεσε το σχεδόν πικρο λικέρ “   O Αρχοντας  των Κυνηγών” – Jägermeister στα γερμανικά. Ήταν ένας όρος πολύ γνωστός στην περιοχή του Wolfenbüttel, λόγω της επί αιώνων κυνηγετικής παράδοσης. Για τη μπροστινή ετικέτα των μπουκαλιών Jägermeister, ο Curt Mast εμπνεύστηκε ένα “κυνηγετικό ποίημα” από τον  Oskar von Riesenthal (1830-1898), ο οποίος ήταν επίσης κυνηγός, “Αυτή είναι η ασπίδα τιμής των κυνηγών, να προστατεύει και φροντίζει το κυνήγι του, ο Κυνηγός κυνηγά, όπως θα έπρεπε, τιμώντας το Δημιουργό, μέσω των δημιουργημάτων του”.

Το ελάφι του Αγίου Ουβέρτου

Δε θα λειτουργούσε ένα οποιοδήποτε παλιό σύμβολο ως σήμα κατατεθέν για το φυτικό λικέρ.  Αντίθετα, έπρεπε να είναι το θρυλικό ελάφι του Αγίου Ουβέρτου, με τον εκθαμβωτικό Σταυρό στα κέρατά του.

Για αιώνες, οι άνθρωποι αφηγούνταν το έπος του Ουβέρτου του Κυνηγού. Σύμφωνα με το θρύλο, ο Ουβέρτος ήταν ένας άγριος, χωρίς αναστολές κυνηγός που δεν είχε την αίσθηση ευθύνης για άλλα πλάσματα.  Το μόνο που ήθελε ήταν να σκοτώνει. Ακόμα και τις Κυριακές πήγαινε στο δάσος για να κυνηγήσει, χωρίς να τον ενδιαφέρει η αγιότητα της ημέρας. Αυτή η κατάσταση συνεχιζόταν μέχρι που μια άγια ημέρα ένα ωραίο λευκό ελάφι τον πλησίασε στο δάσος. Ενας Σταυρος έλαμπε ανάμεσα στα κέρατά του, και ο Ουβέρτος αναγνώρισε το χέρι του Θεού.  Αμέσως έγινε ιεραπόστολος στην υπηρεσία της Εκκλησίας. Το έπος αναφορικά με αυτόν μεταβιβάστηκε μέσα στους αιώνες και αργότερα έγινε γνωστός ως ο Άγιος Ουβέρτος, ο προστάτης άγιος των κυνηγών.  Η ανάμνηση του ελαφιού του Αγίου Ουβέρτου επίσης επιβίωσε μέσα στους αιώνες. Από το 1935, το ελάφι αποτελεί το σήμα κατατεθέν στην ετικέτα του Jägermeister, μαζί με τη γνωστή γραμματοσειρά του Jagermeister.

Website:  www.jaegermeister.com

Bookmark and Share
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:
(0269) Jägermeister 4cl
(2177) Jägermeister 35cl
(2178) Jägermeister 1lt
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard