close
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
16
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΠΑΜΦΙΛΟΣ, ΠΑΜΦΥΛΗ, ΠΑΜΦΙΛΗ, ΣΕΛΕΥΚΟΣ, ΣΕΛΕΥΚΑ, ΣΕΛΕΥΚΗ, ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

GOURMET

Η Ιστορία της Εταιρείας Παπαδημητρίου
12.08.2014

Η Ιστορία της Εταιρείας Παπαδημητρίου

Το 1939 ο Χρήστος Παπαδημητρίου (29 ετών) εγκαθίσταται στην Καλαμάτα, όπου και ξεκινά το όραμά του. Δημιουργεί μια μικρή παραγωγική μονάδα και δραστηριοποιείται στο εμπόριο και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας, όπως αποξηραμένα σύκα, ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο. Έχοντας πλέον αποκτήσει εμπειρία, τη δεκαετία του '50 διεισδύει στην απαιτητική αγορά της Μ. Βρετανίας με την Κορινθιακή σταφίδα. Καθώς περνάει ο καιρός, επικεντρώνεται στην σταφίδα και αποκτά εξειδίκευση στο προϊόν αυτό, ενώ επεκτείνεται και σε νέες χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία.
Τη δεκαετία του '70 ο γιος της οικογένειας, Κώστας Παπαδημητρίου, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη φημισμένη σχολή οινολογίας του Μπορντώ, εντάσσεται στην εταιρεία εξελίσσοντας την περαιτέρω. Η θέση της εδραιώνεται στο εξωτερικό και γίνεται μία από τις σημαντικότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις στο χώρο της σταφίδας.
Με το σταθερό άνθος της επιχείρησης, το εργοστάσιο μεταφέρεται στη Θουρία Μεσσηνίας σε νέες, μεγαλύτερες, σύγχρονες εγκαταστάσεις. Με συνδυασμό το επιχειρηματικό του ταλέντο και τις σπουδές του, τη δεκαετία του '90 ο Κώστας Παπαδημητρίου αντιλαμβάνεται ότι η Κορινθιακή σταφίδα αποτελεί την ιδανική πρώτη ύλη για ένα νέο προϊόν: Το γνωστό πλέον ελληνικό «Βαλσαμικό Ξίδι Καλαμάτας Παπαδημητρίου». Βασιζόμενος στην παραδοσιακή τοπική συνταγή για γλυκό ξίδι, το αποκαλούμενο «γλυκάδι», αντλεί αποκλειστικά από τη σταφίδα τα φυσικά σάκχαρα και το σκούρο χρώμα που απαιτούνται για την παραγωγή του 1ου Ελληνικού Βαλσαμικού Ξιδιού!

Η Τρίτη γενιά της οικογένειας Παπαδημητρίου, Χρήστος και Δημήτρης, αναλαμβάνει ενεργό συμμετοχή το 2004. Ο Χρήστος Παπαδημητρίου αξιοποιώντας τις σπουδές του πάνω σε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Πειραιά, αναλαμβάνει ως υπεύθυνος Πωλήσεων και Μarketing του Βαλσαμικού ξιδιού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ταυτόχρονα, μια νέα σειρά μεσογειακών προϊόντων, βασιζόμενων στο Βαλσαμικό ξίδι ή συμπληρωματικών ως προς αυτό, τα premium μεσογειακά προϊόντα Balsamon® αναπτύσσονται. Αρωματική μουστάρδα, παλαιωμένο Βαλσαμικό ξίδι και παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας γίνονται τα νέα προϊόντα της εταιρείας. Το θέμα της αισθητικής το ανέλαβε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, έχοντας σπουδάσει γραφιστική στο ΑΤΕΙ Αθηνών.
Ασχολήθηκε προσωπικά με το σχεδιασμό του λογότυπου της εταιρείας, την αισθητική ανανέωση των κωδικών του Βαλσαμικού ξιδιού Καλαμάτας Παπαδημητρίου, και τη σχεδίαση της διαφημιστικής καμπάνιας.
Το 2005 το Βαλσαμικό ξίδι Καλαμάτας Παπαδημητρίου γίνεται το Νο1 Βαλσαμικό ξίδι σε πωλήσεις στην Ελλάδα και παραμένει 1ο μέχρι σήμερα.
Δύο χρόνια αργότερα η εταιρεία εισέρχεται στον χώρο βιολογικών προϊόντων με το Βιολογικό ξίδι και τις Βιολογικές μουστάρδες της εταιρείας, ενώ το 2009 λανσάρεται η νέα προϊοντική σειρά Sunfit, περιλαμβάνοντας αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα Βιολογικής καλλιέργειας και μη).
Η Κρέμα Βαλσαμικού ξιδιού Καλαμάτας με την εμφάνιση της το 2010 και τις 5 γεύσεις της (κλασσική, λευκή, πορτοκάλι, λεμόνι, 5φράουλα, σύκο) κέρδισε άμεσα την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Ταυτόχρονα η αναγνωρισμένη ποιότητα, η αισθητική της συσκευασίας και η ελληνική προέλευση των προϊόντων Kalamata Papadimitriou, αποτέλεσαν κριτήριο για την επιλογή τους από την OLYMPIC AIR που συνοδεύει πλέον τα γεύματά της.
Το 2012 με τη συνεργασία με την Β.Σ. Καρούλιας, οι δύο εταιρείες εμπνέονται από τις ίδιες αξίες του πάθους, της δημιουργικότητας και του σεβασμού απέναντι στους καταναλωτές. Ανακαλύψτε τα προϊόντα Papadimitriou μέσω του edrinks και γευτείτε τη βραβευμένη, πλούσια γεύση τους.
 

Bookmark and Share
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:
(3503) Κρέμα Βαλσαμικού Ξιδιού 25cl
(3529) Λευκή Κρέμα Βαλσαμικού Ξιδιού 25cl
(3611) Βαλσάμικο Μέλι Παπαδημητρίου 25cl
(3680) Λευκή Κρέμα Βαλσ. Πορτοκάλι Λεμόνι 25cl
(3681) Κρέμα Βαλσαμικού Σύκο 250ml
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard