close
ΜΑΡΤΙΟΥ
24
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΑ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΓΟΛΗΣ
Επιλέξτε αν θα πλοηγηθείτε στο eshop μας ως πελάτης:
ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΕΙ:

VODKA

H elit™ αποκαλύπτει την “New Zealand Edition”
29.07.2014

H elit™ αποκαλύπτει την “New Zealand Edition”

«Σημαιοφόρος» στην κατηγορία των ultra-premium αλκοολούχων ποτών, η elit™ από την Stolichnaya® , του ψηλότερα βαθμολογημένο λευκό ποτό στον κόσμο, υπογραμμίζει την υπεροχή της με την παρουσίαση μιας νέας βότκας limited edition, της elit™ pristine water series: The New Zealand Edition.
Η συγκεκριμένη βότκα αποτελεί την δεύτερη δημιουργία στη σειρά 'elit pristine water series', που περιλαμβάνει μόνο 300 φιάλες για παγκόσμια διανομή.

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι στα βάθη των Ιμαλάϊων προκειμένου να αντλήσουν νερό για τη δημιουργία της πρώτης βότκας αυτής της σειράς, οι κορυφαίοι αποσταγματοποιοί της Stolichnaya® έστρεψαν το βλέμμα τους και στο κόσμημα της Νέας Ζηλανδίας – την περιοχή Blue Spring–  για τη δημιουργία της δεύτερης.

Γνωστό για την εξαιρετική του καθαρότητα και τις ιδιαίτερες μπλε αποχρώσείς του, το νερό που αναβλύζει από τις πηγές Blue Spring φιλτράρεται φυσικά μέσα από την πορεία του επί εκατοντάδες χρόνια στις ελαφρόπετρες που διακρίνουν τους λόφους των Mamakau Ranges. Η δημιουργία αυτού του σπάνιου θησαυρού ξεκίνησε πριν από 85 εκατομμύρια χρόνια όταν η Νέα Ζηλανδία «απομονώθηκε» γεωλογικά από τις υπόλοιπες ηπείρους της γης. Μία φυσική απομόνωση που βρίσκεται σε ισχύ μέχρι σήμερα. Παρθένα και λαμπερή, η περιοχή Blue Spring αναγνωρίζεται ως μία με τις πιο αγνές πηγές νερού στον κόσμο.

Αυτό το νερό χαμηλής πυκνότητας στη συνέχεια συνδυάζεται μοναδικά με το πιο ξεχωριστό Russian Alpha Spirit στο ιστορικό αποστακτήριο “Latvijas Balzams” στην Λετονία, όπου παράγεται και εμφιαλώνεται η βότκα Stolichnaya® vodkas για περισσότερα από 65 χρόνια. Το απόσταγμα αυτό παράγεται από κόκκους που καλλιεργούνται στην φυσική δεξαμενή νερού στο Kershinskoye. Το έδαφος εκεί είναι τόσο γόνιμο και παρθένο που δεν χρειάζεται η χρήση λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων για την παραγωγή εξαιρετικών πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία ενός αποστάγματος το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.
 Το μείγμα, πλούσιο σε χαρακτήρα και γεύση, στη συνέχεια φιλτράρεται με τον ίδιο μοναδικό τρόπο όπως αυτόν της  elit™ δηλαδή με τη διαδικασία παγωμένου φιλτραρίσματος  στους -18˚C.
Η Stolichnayaανέθεσε στο Royale de Champagne, το ηλικίας 135 ετών γαλλικό εργαστήριο δημιουργίας κρυστάλλου, γνωστό για την προσήλωσή του σε απαιτητικές προδιαγραφές, να δημιουργήσει μία μοναδική χειροποίητη φιάλη αντάξια μίας βότκας αυτού του επιπέδου. Το κρυστάλλινο αριστούργημα «αγκαλιάζει» ένα δερμάτινο μανίκι που αποτυπώνει την περίφημη ασημένια φτέρη της Νέας Ζηλανδίας και είναι σφυρηλατημένο, σε λευκό ασήμι με μία μοναδικότητα που θυμίζει κόσμημα. Είναι σφραγισμένο με ένα ιδιαίτερο και εξαιρετικά εντυπωσιακό πώμα από λευκό ασήμι.    

H θήκη μέσα στην οποία βρίσκεται αυτή η μοναδική φιάλη είναι χειροποίητη και φτιαγμένη από το αρχαίο δέντρο  Kauriπου υπάρχει μόνο στη Νέα Ζηλανδία. Το σπάνιο αυτό ξύλο, που συντηρείται τέλεια στην περιοχή Northland, είναι το αρχαιότερο δέντρο που μπορεί να υποστεί επεξεργασία και με ηλικία 45.000 ετών αποτελεί ένα από τα ομορφότερα έργα τέχνης της φύσης. Η φυσική «γυαλάδα» του ξύλου συνοδεύεται από μία σκαλισμένη φτέρη εμπνευσμένη από το “koru” που συμβολίζει τη νέα ζωή, την ανάπτυξη, τη δύναμη και την ειρήνη.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της elit pristine waters eries: The New Zealand edition, η elit από την Stolichnaya συνεχίζει τη συνεργασία της με την Ocean, τον μεγαλύτερο οργανισμό που δουλεύει με στόχο την προστασία των ωκεανών. Η πρόσβαση σε εξαίρετες πηγές απαιτεί και έναν εξαίρετο συνεργάτη και η elit από την Stolichnaya συμβάλλει στην υλοποίηση των έργων που υλοποιεί η Oceana.

Η elit pristine water series από την Stolichnaya είναι 40% ABV (80 proof).
Έχουν παραχθεί μόνο  300 φιάλες παγκοσμίως και  διατίθεται αποκλειστικά απο το edrinks.

Γευστικές σημειώσεις:

Εμφάνιση:
Κρυστάλλινη και ελαφρώς παχυρευστή.

Μύτη:
Ιδιαίτερα καθαρή και ουδέτερη, φρέσκια με ήπιες νότες εσπεριδοειδών και ανθών φρούτων.

Γεύση:
Ζωντανή και εξαιρετικά καθαρή.

Επίγευση: 
Μακριά και απαλή.

Bookmark and Share
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:
(2357) elit 3.0 The New Zealand Edition 1lt
Taste and Cocktail WizardCocktail wizardTaste Wizard
Taste and Cocktail Wizardcocktail wizardtaste wizard